Kérdezzen a Nepperűzőtől!
Kérdezzen a Nepperűzőtől!

Kedves Nepperűző!

Mennyit ér az autóm egy 2005-ös Ford Focus 1.6 Trend 5 ajtós?

köszönettel, GA

a kérdező: Galanti Antal

a kérdés időpontja: 2017-02-23

 

Kedves Antal,

a gépjármű forgalmi értéke az évjáraton kívül erősen függ a futásteljesítménytől, az általános műszaki és esztétikai állapottól valalmint a színtől is. Általánosságban elmondható, hogy az Ön által említett autó piaci értéke 1,2 és 1,4 MFt között van.

Amennyiben további információt küld autójáról, úgy a Nepperűző pontosabb ármeghatározással szolgál.

 

Üdvözlettel,

Nepperűző

 


 

Tisztelt Nepperűző! 

Szeretném segítségeteket kérni, mert kicsit tanácstalan vagyok, hogy vajon mennyit érhet az autóm, amit el szeretnék adni.

A levél tárgya egy 2000. márciusi Nissan Almera LX Fitt típusú autó, 113 ezer km-rel, aminek én vagyok az első tulajdonosa. A gyári felszereltségen kívül rendelkezik még rádió-magnóval, távirányítós központi zárral, első elektromos ablakokkal, alufelnivel, valamint, külön tárcsára szerelt téli gumival.

Üdvözlettel: Miklós

a kérdező: Bencze Miklós a kérdés időpontja: 2017-02-23 

 

Kedves Miklós!

Feltételezve, hogy a modellváltás előtti Almeráról beszélünk - és figyelmen kívül hagyjuk a karosszériaváltozatot - az említett autó piaci ára a megadott felszereltséggel 600-700.000 Ft között mozog az általános állapot függvényében.

Értékcsökkentő tényező lehet a fehér szín és a 3 ajtós karosszériaváltozat.

 

Üdvözlettel,

Nepperűző

 


 

Tisztelt Nepperűző! 

Egy igen kedves barátomtól vennék autót, és szeretnénk korrekt árat megállapítani. A gond, hogy ez egy Astra G és az átlaghoz képest igen gazdag a felszereltsége, amelynek az árban történő visszatükröződése lehet problémás.

Opel Astra G, 1,6 16V, magyarországi forgalombahelyezés, 2003 szeptember, 92000 km-t futott (valóban csak ennyit!), piros, lépcsőshátú.

"Elegance" kivitel (és még néhány további extra): ABS, szervokormány, 4 légzsák, manuális klíma, tempomat (!), centrálzár, 4 motoros ablak, fedélzeti computer, gyári zene (6 hangszóróval), ködlámpa, könnyűfém kerék (15"-os), "fabetét", sebességváltózár. Az autó sérülésmentes.

Mennyi lehet a reális ára?

Üdvözlettel: Zoltán

a kérdező: Gerebics Zoltán a kérdés időpontja: 2017-02-23

 

Kedves Zoltán!

Az autó első hallásra nagyon impozáns paraméterekkel rendelkezik, és a klasszikus "megkímélt" kifejezés itt valóban megállhatja a helyét. A felszereltség és a futásteljesítmény alapján véleményem szerint az autó jelenlegi piaci ára 900.000-1 M Ft között mozog. Az autó egyetlen kevésbé vonzó tulajdonsága a színe, ez sajnálatos módon nem a legelőnyösebb a keresettség szempontjából.

 

Üdvözlettel,

Nepperűző

 


 

Tisztelt Nepperűző! 

A közeljövőben boldog Seat Leon tulajdonossá szeretnék válni. A kérésem-kérdésem szorosan ezzel kapcsolatos.

Anyagi megfontolás részemről az, hogy az autó új, vagy használt lesz. A segítségét abban kérném, hogy amennyire lehetséges, próbálja megsaccolni a piaci értékét egy 10 hónapos 28 ezer km-t futott, Mo-on vásárolt, törésmentes Seat Leon 1.4TSi Reference járműnek.

Az autó laikus szemmel nézve kívül-belül hibátlannak tűnik.

Előre is köszönöm: Béla

a kérdező: Rozányi Béla a kérdés időpontja: 2012-07-23

 

Kedves Béla!

Seat vásárlása esetén mindenképpen a használtat érdemes megvásárolni, hiszen presztízs hiányában jelentős a márka értékvesztése, és így mérsékelhetjük a kezdeti veszteséget. Egyetlen esetben javaslom az új autó megvásárlását, ha legalább 5 évig meg kívánja tartani az autót.

Az említett autó piaci értéke a megadott felszereltséggel feltételezve a kifogástalan műszaki és esztétikai állapotot 3.6-3.7MFt között mozog.

 

Üdvözlettel,

Nepperűző

 


 

Tisztelt Nepperűző!

Szeretnék vásárolni egy 2008/6 magyarországi, vezetett szervizkönyves 54e km-es 1,6-os benzines caravan kivitelű opel astra h-t. 2700000-re tartják. Alufelnis, vonóhorgos, elektronikus szabályzós klíma, multikormány, gyári sötétített ablakok. Semmi felújítás nem volt az autón a kötelező szervizeket leszámítva. Ha különösebb probléma nincsen az autóval, megérheti az árát?

Várom mihamarabbi válaszát...

a kérdező: István a kérdés időpontja: 2017-08-13

NYITVA TARTÁS
H-P: 8.00-17.00
Szombat: 9.00-13.00